اخبار

«برهامى» يُحرّم توصيل القساوسة للكنائس.. والمتحدث باسم الكاثوليكية يرد: «هذه سفاهة»

كتب : مصطفى رحومة ومحمد حمدى وهيثم الشيخ الخميس 19-07-2012 23:18
ياسر برهامى ياسر برهامى

انتقدت حركات وشخصيات قبطية الفتوى التى أصدرها الدكتور ياسر برهامى، نائب رئيس الدعوة السلفية، ونُشرت على موقع «صوت السلف الصالح»، وحرّم فيها توصيل سائقى الميكروباص أو التاكسى القساوسة إلى الكنائس، واعتبر ذلك «أشد حرمة من توصيل شخص ما إلى الخمارات»، حسب قوله، ورفضت الكنائس الثلاث (الإنجيلية والكاثوليكية والأرثوذكسية) الرد على تلك الفتوى، واعتبرها الأب رفيق جريش المتحدث الرسمى باسم الكنيسة الكاثوليكية «سفاهة لا يوجد رد عليها».

واعتبر فادى يوسف، مؤسس «ائتلاف أقباط مصر»، فى تصريح لـ«الوطن»، أن «ما قاله برهامى ليس فتوى بل فتنة»، وتساءل: «لماذا تصدر تلك الأقوال ويرحب بها للترويج الإعلامى.. أليس واجبا علينا الآن أن نتوحد أكثر مما نتفرق، وهل توصيل قس إلى الكنيسة به حرمانية، أم هناك أفعال شنيعة مثل تفجير كنيسة القديسين تستحق الحرمانية؟».

وقدم شريف جاد الله، المحامى، بلاغاً لنيابة العطارين، ضد كل من الرئيس محمد مرسى، والأنبا باخوميوس قائم مقام بطريرك الأقباط الأرثوذكس، والمستشار حسام الغريانى رئيس الجمعية التأسيسية، والدكتور أحمد الطيب شيخ الأزهر، للمطالبة بسحب تمثيل الأقباط الأرثوذكس من «التأسيسية»، باعتبارهم «كفارا ولا يمثلون الدين المسيحى»، وقال فى بلاغه إنهم ليسوا «نصارى» وليسوا «مسيحيين».

وانسحب رؤساء الكنائس والأديرة وممثلو التيارات الليبرالية ومنظمات المجتمع المدنى، من مؤتمر لجنة المقترحات والحوارات المجتمعية، التابعة للجمعية التأسيسية للدستور ببنى سويف، اعتراضا على استئثار الإخوان المسلمين والسلفيين بالصفوف الأولى، وترك ممثلى بقية التيارات فى آخر القاعة، فيما استبعد كميل صديق، سكرتير المجلس الملى للكنيسة بالإسكندرية، إقامة موائد إفطار الوحدة الوطنية هذا العام؛ «لأن الأسباب التى كانت تقام لها سقطت بسقوط النظام السابق».

من جهة أخرى، تصاعدت مطالبات منظمة التضامن القبطى، التابعة لأقباط المهجر، للكونجرس الأمريكى بالتدخل لحماية الأقباط فى مصر، بعد جلسة الاستماع التى عقدت، مساء أمس الأول، حيث طالب الدكتور وليد فارس، مستشار المنظمة، باعتبار جرائم خطف القبطيات «عمليات إرهابية»، وإجراء تحقيق دولى فيها، وهو ما اعتبره مجلس الشورى المصرى «تدخلا سافرا فى شئون البلاد».

التعليقاتسياسة التعليقات

  • 1

    بواسطة : نبيل

    الجمعة 20-07-2012 13:00

    على كده انا لو سافرت امريكا الناس هناك موش هتنقلني لاي حته عايز اروحها او الهند مثلا او اي دولة ما فيهاش اغلبية اسلامية شيخ ياسر ان كان ده صحيح نزلت من نظري كتييييييييييييييييييييييير

  • 2

    بواسطة : hadeer ramadan

    الجمعة 20-07-2012 12:42

    ههههههههههههه فعلا انها سفاهه كلام جااااااااامد للاستاذ فادى يوسف : أليس واجبا علينا الآن أن نتوحد أكثر مما نتفرق، وهل توصيل قس إلى الكنيسة به حرمانية، أم هناك أفعال شنيعة مثل تفجير كنيسة القديسين تستحق الحرمانية ؟؟؟؟؟؟؟ ياريت يرد الاخ برهامى.

  • 3

    بواسطة : انا مسيحى

    الجمعة 20-07-2012 11:56

    حلوا أوى اللام دة عشان تبينوا للعالم وللشعب المصرى السواد الداخلى لكم وتثبتوا أنكم منافقين والان بعد مبقيتوا فى سلطة خلاص هتظهروا على حقيقتكم ولسة ما خفى كان أعظم وعشان تثبتوا أن الكدبة الى كدبتوها والناس صدقتها كانت غلاط وهى ان التفجيرات كانت فعل من افعال النظام السابق عشان الفتنة ولكن هى دى الفتنة بجد وانا مبسوط انكم بتظهرو وبكرة مرسى أصدى الريس مرسى يحسن يعتقلنى & هو كمان هيظر وحدة وحدة ( ليس كل المسلمين مثل هؤلاء الحاقدين )

  • 4

    بواسطة : على حسن

    الجمعة 20-07-2012 11:35

    هل هذه الفتوى : درءا للمفاسد .. أم جلبا للمنافع .. أم محاولة لتبغيض الناس فى الدين الاسلامى ؟؟؟؟؟ ارحمونا ..احنا فى رمضان وماسكين لساننا

  • 5

    بواسطة : saad

    الجمعة 20-07-2012 11:17

    لا يوجد كلام اوجهه للشيخ لان العيب مش عنده , العيب عند مؤسسه زى الازهر اللى سايبه مين هب ودب يفتى انا مش ليه كل واحد يربى ذقنه تزيد عنده صفتين لا ثالث لهما (الكراهية و العنف) ؟؟؟؟؟ يا ريت حد يجاوبنى !!!!

  • 6

    بواسطة : emad

    الجمعة 20-07-2012 11:17

    سؤال الى الدكتور مرسى الذى قال ووعد انه على مسافه واحده من جميع المصريين والى حزب الحريه والعداله ام من العداله ان هذا الكلام يصدر من هذا الفصيل وهذا الرجل دون اى تحقيق ولاعقاب ولااعتذار فى حين قضابا مرفوعه على بعض النشطين السياسين للتعدى على الدكتور محمد مرسى فى حين ان هذا القول تعدى على دين بالكامل بجميع طوائفه . لذا اود ان اعرف ماموقفك بادكتور مرسى

  • 7

    بواسطة : حسين غانم

    الجمعة 20-07-2012 10:56

    دي فعلا سفاهه و تفاهه وفتنه

  • 8

    بواسطة : magid60

    الجمعة 20-07-2012 10:56

    مفيش حد يلم هؤلاء المعتوهين قبل ان تحدث فتنه فى مصر

  • 9

    بواسطة : صفا

    الجمعة 20-07-2012 10:56

    إيه العالم دى اللى غاوية تفصيل دى ... يحبوا يفصلوا الفتاوى على كيفهم ولمصلحتهم زى تمام ما بيحبوا يفصلوا القوانين على كيفهم ولصالحهم ... لو فعلا الراجل ده كان قال كدة .. يبقى حسبنا الله ونعم الوكيل

  • 10

    بواسطة : الحق مش عليك

    الجمعة 20-07-2012 10:56

    الحق على المغيبين اللى صوتوا لك عشان تبقى نائب.

( صفحة 1 من 3 )الأول<123الأخير
اضف تعليق