«أحمد» اتضرب بالخرطوم فى المدرسة.. ووالده: «مش هسكت»
«أحمد» اتضرب بالخرطوم فى المدرسة.. ووالده: «مش هسكت»
- اللغة العربية
- تقرير طبى
- طفله الثالث
- على مسئوليتى
- قسم الشرطة
- قيادات الوزارة
- مدير المدرسة
- مديرية التربية والتعليم
- مستشفى الجامعى
- أرو
- اللغة العربية
- تقرير طبى
- طفله الثالث
- على مسئوليتى
- قسم الشرطة
- قيادات الوزارة
- مدير المدرسة
- مديرية التربية والتعليم
- مستشفى الجامعى
- أرو
يوم عمل طويل للغاية عاد منه صبحى مصطفى لبيته بالإسماعيلية، إلا أن البيت لم يكن هادئاً كالمعتاد، كان «أحمد»، طفله الثالث، يبكى بمرارة، حاول الأب أن يفهم السبب، فحكى الولد: «الميس ضربتى بخرطوم كهربا وشتمتنى»، لم ينتظر الأب ليسأله كالعادة «عملت إيه؟»، لكنه سارع به للمستشفى الجامعى لإجراء فحوصات: «شكل الضرب ما ريّحنيش».
{long_qoute_1}
فى استقبال المستشفى وجد الأب وصغيره نفسهما وسط حالات صعبة، وحالة هلع زادت مع طلب الأطباء مزيداً من الأشعة والفحوص للاطمئنان على «أحمد»: «فى الأول كشفوا عادى، وبعدين عملوا أشعة.. شوية وطلبوا منّى أعمل له منظار، حسيت إن الموضوع كبير، وكان بقالنا كتير فى المستشفى وسط حالات صعبة والولد تعبان ومرهق، طلبت تقرير طبى وخدت الولد على مسئوليتى ومشيت، كفاية اللى شافه يومها ما كانش ناقص يشوف حاجة أصعب».
الطفل أحمد صبحى، الطالب فى الصف الرابع الابتدائى بمدرسة الحجاز الابتدائية بالكيلو 2 فى الإسماعيلية، كان يشكو لوالده من مدرّسة اللغة العربية منذ فترة ليست بالقصيرة: «بتضربنى يا بابا»، إلا أن الأب لم يكن يلتفت للشكوى.. الأب لا يجد غضاضة فى ضرب ابنه: «ما عنديش مشكلة فى الضرب، العيال فى السن ده أشقيا وعندهم طاقة ومش عيب ينضربوا، إحنا جيل اتربى على الضرب وكنا بنخاف من المدرس، لكن اللى مش عادى إن الضرب يعلم على الجسم ويخلينى أروح بالواد المستشفى بعدها».
والد الطفل اعد تقريراً طبياً أرفقه بمحضر بقسم الشرطة، اتهم فيه معلمة اللغة العربية بضرب ابنه، ومدير المدرسة بالإهمال، وقال: «هدّى رقم المحضر لمحامى صديق وهخلّيه يتابع القضية ومش هسكت عن حق ابنى»، مطالباً المسئولين بمديرية التربية والتعليم بالإسماعيلية وقيادات الوزارة بالتدخل لإعادة حق أبنه، ومنع المدرسين من استخدام الضرب كوسيله للتعليم.