منال الصيفي تكشف سر رفضها التمثيل وأسرار بدايتها

كتب: عمرو هلال

منال الصيفي تكشف سر رفضها التمثيل وأسرار بدايتها

منال الصيفي تكشف سر رفضها التمثيل وأسرار بدايتها

كشفت المخرجة منال الصيفي، كواليس قرارها دخول مجال الإخراج، وابتعادها عن التمثيل رغم انتمائها لعائلة فنية مرموقة.

الكاميرا «بتموتني»

وقالت منال الصيفي في لقائها مع الإعلامية جاسمين طه زكي، ببرنامج «ست ستات»، المُذاع عبر شاشة «دي أم سي»، ، إنها لم تشعر يومًا بالراحة أمام الكاميرا، مضيفة:«كل أصحابي كانوا بيقولوا لي: إزاي ما بتمثليش؟ لأني كنت دايمًا أقلد الناس وأضحّكهم، لكن أول ما الكاميرا تشتغل بتوتر جدًا، ومش بكون على طبيعتي خالص، فقررت اشتغل خلف الكاميرا».

وأضافت أن حبها لوالدها كان أحد أسباب توجهها للإخراج، بينما كانت تريد والدتها أن تجعلها تدرس علم النفس، متابعة: «كنت عايزه أدرس إخراج وماما كانت عايزاني أدخل كلية آداب قسم علم نفس، وحصلت بينا خناقة، ولما قالت لي «استحالة» قررت فورًا أدخل إخراج، عندي حاجة غريبة، أول ما حد يقول لي استحالة، بعتبرها تحدي شخصي».

وأشارت الصيفي إلى أن والدتها حاولت التأثير على قرارها حتى داخل المعهد، مضيفة: «ماما كلمت دكاترة علشان يسقطوني، وبابا كلم دكاترة تانية علشان ما يسقطونيش، كانت خناقة، لكني نجحت بمجهودي، ومش بالواسطة، كنت بتضايق جدًا لما حد يقولي سلميلي على بابا أو ماما، كنت بحس إني مش باينة، ومش واخدة حقي، رغم إني كنت بشتغل بجد».

وعن أولى تجاربها العملية، قالت إنها بدأت التدريب في فيلم «سارق الفرح» للمخرج داوود عبدالسيد، دون أن يعرف فريق العمل من هي، قائلة: «ماكنوش يعرفوا إن أنا بنت زهرة العلا، لحد ما ماما ظهرت في اللوكيشن، وساعتها اتفاجئوا، وأنا انهرت من جوايا».