3 شيفات يؤسسوا أكاديمية لتعلم الطبخ للرجال: «مش عيب»

كتب: مها طايع

3 شيفات يؤسسوا أكاديمية لتعلم الطبخ للرجال: «مش عيب»

3 شيفات يؤسسوا أكاديمية لتعلم الطبخ للرجال: «مش عيب»

فرج علي، محمد جلال، سعيد الدميري، 3 شيفات قرروا تأسيس أكاديمية طبخ بمدينة المنصورة، بهدف نشر ثقافة الطهي المحلي والغربي بين السكان، وتستهدف الأكاديمية بشكل كبير الرجال والشباب الصغير، الذي يسعى إلى تأسيس مشروع طعام يتربحون منه.

خبرة سنين

جمع الشيفات الثلاثة خبرة 30 عاما عمل داخل المطابخ المصرية والغربية، وحصلوا على شهادات تدريب دولية معتمدة من جمعية الطهاة العالمية «wasc»، وحصلوا أيضا على ما يقرب من 6 ميداليات بين الذهبية والفضية والبرونزية، عن مسابقات الطهي الحي: «إحنا التلاتة متعلمين في أشهر الفنادق والأكاديميات في ألمانيا وفرنسا وحبينا ننشر ثقافة الطبخ بأسلوب أكاديمي جوه المدينة»، بحسب «فرج»، وتم افتتاح الأكاديمية في ديسمبر 2020.

اتعلم مصري وغربي

ويقدم الشيفات الثلاثة، كورسات نظرية وعملية أيضاً، وتنقسم الدورات التدريبية إلى مستويين ويخصص الأول للمبتدئين ولمدة شهر وسعره 2000 جنيه، أما المستوى المحترف لمدة شهرين بـ 5000 جنيه: «بنستقبل المتدربين من الساعة 10 الصبح لحد 6 بالليل وعندنا ساعة بريك وبنشرح الوصفات والتركات بتاعت كل أكلة سواء مصرية أو غربية نظري وبعدين المتدرب بيقوم يعملها قدامنا، وكل أكلة ولها التركة بتاعتها ودي اللي بتظبط الاكلة صح»، ووفقاً لـ «فرج»، فالأكاديمية تستقبل الرجال والسيدات أيضاً اللأتي يرغبن في احتراف الطهي بهدف افتتاح مشروع منزلي والتربح منه: «مش بنبخل على المتدربين بالمعلومة وكل حاجة اتعملناها في رحلة الدراسة بره مصر علمنها لهم وده عشان يقدروا يفتحوا أي مشروع ويعتمدوا على نفسهم»، كما تحرص الاكاديمية على استقبال الأطفال أيضاً.

إقبال كثيف

وبمجرد افتتاح هذه الأكاديمية شهدت إقبالاً كبيراً بين السكان الذين سارعوا لحجز مكاناً لهم وتعلم الطبخ: «مش بس الشباب وستات البيوت كمان جالنا في الأكاديمية أصحاب مطاعم وشيفات صغيرين عشان يتعلموا الطبخ ويزودوا خبراتهم معانا»، ويقوم «فرج»، بتسليم المتدربين شهادت خبرة أكاديمية.


مواضيع متعلقة