«مش هتشتريها تاني».. سر الكنافة بالمانجا زي المحلات
«مش هتشتريها تاني».. سر الكنافة بالمانجا زي المحلات
طريقة عمل الكنافة الطازجة من أبرز الوصفات اللي تشتهر بها المائدة الرمضانية، فهي جزء أساسي لا تخلو منه أي سفرة منزلية طوال الشهر الفضيل، ويعود ذلك إلى سهولة تحضيرها حيث لا تتطلب سوى فترة زمنية قصيرة، فضلًا عن إمكانية تقديمها عبر عدة وصفات شهية تتميز بمذاقها الرائع، معتمدة في ذلك على مكونات بسيطة وغير مكلفة، وبمقادير بسيطة وخطوات تقدري تعملي أحلى صينية كنافة بالمانجا.

سر الكنافة بالمانجا زي المحلات
المقادير
- نصف كيلو كنافة (مُجمدة لتسهيل تفتيتها).
- نصف كوب سمنة سايحة (ويفضل سمنة بلدي للريحة والطعم).
- ملعقتين كبيرتين سكر بودرة.
- كوبين كريم شانتيه خام.
- كوب عصير مانجا ثقيل (بدل الماء لضرب الكريمة).
- قطع مانجا فريش (أي نوع متوفر عندك).
- شربات ثقيل بارد.
طريقة التحضير خطوة بخطوة
-
تحمير الكنافة السر في اللون الذهبي: فتفتي الكنافة وهي متجمدة في الكبة لحد ما تبقى ناعمة جداً.
في طاسة واسعة على النار أو في الفرن، قلبي الكنافة مع السمنة والسكر البودرة حتى اللون الذهبي الموحد السكر البودرة هو سر القرمشة واللون.
-
اضربي الكريم شانتيه مع عصير المانجا الثلج والسكر حسب الرغبة.
-
في بايركس كبير أو كاسات صغيرة، ضعي طبقة من الكنافة المحمرة واضغطي عليها بسيط واسقيها بملعقتين شربات، وضيفي طبقة كريمة المانجا ووزعيها كويس، وفوقيها شوية قطع مانجا صغيرة، وكرري الطبقات مرة تانية، وخلي الوش كله قطع مانجا كبيرة، وملعقة شربات خفيف، ادهني بيها المانجا.